Montessorischool Castricum verhuist naar centrale plek

Castricum – In het begin van het nieuwe schooljaar 2020-2021 zal de Montessorischool verhuizen naar een centrale plek in Castricum. Door de samenvoeging van de scholen De Sokkerwei en De Klimop, komt het gebouw op de Sokkerwei vrij voor de Montessorischool.

Schooldirecteur Emé Jonkman: „Onze leerlingen wonen zeer verspreid over Castricum en de dorpen daarbuiten. Dit komt, omdat wij een ander onderwijsconcept bieden dan de andere scholen in de gemeente. Ouders kiezen hier heel bewust voor en zijn bereid om daar verder voor te reizen dan naar de school om de hoek. Ik denk dat de verhuizing naar een centrale plek in Castricum voor iedereen bijdraagt aan de bereikbaarheid van onze school”

Centraal in het montessori-onderwijsstaat het besef dat ieder kind uniek is. Daarom krijgt ieder kind de ruimte om de leerstof in zijn eigen tempo te doorlopen. Kinderen krijgen een zekere vrijheid om hun werk zelf te kiezen en in te delen. Maar het leerproces is voor het kind zeker niet vrijblijvend. Het cirkelvormige pand op De Sokkkerwei beschikt over een indeling die aansluit bij het concept van de school. Tevens is er ruimte om de Montessori Peuterklas voort te zetten en zijn er mogelijkheden voor buitenschoolse opvang.

De verhuizing is inmiddels opgenomen in het Integraal Huisvestingsplan van de gemeente. Hoewel verschillende ouders het gezellige knusse oude gebouw zullen missen, is de aankondiging veelal met enthousiasme ontvangen. Kijk voor meer informatie op www.moncas.nl.

(Foto:Janne en Bruno werken samen aan de roze toren en bruine trap – aangeleverd)