Mishandelingen, fraude, drugs en meer

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft er een mishandeling plaatsgevonden in een horecagelegenheid in Castricum. Een persoon liep, ‘als een wals’, door het aanwezige publiek en stootte hierbij tegen een jongen. Deze jongen vroeg vervolgens waarom hij dit deed en kreeg hierop direct een vuistslag op zijn linkeroog. Als gevolg van deze vuistslag raakte de jongen buiten westen. De jongen die de klap gaf, een 19-jarige inwoner van Heiloo, is vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Zondag 11 februari om 2.00 uur heeft er weer een mishandeling plaatsgevonden in een horecagelegenheid. Een 17-jarige jongen kreeg, uit het niets, een knietje tegen zijn bovenbeen. Toen de jongen zich omdraaide en aan de desbetreffende persoon vroeg waarom hij dit deed volgde een vuistslag op zijn oog. De verdachte, een 18-jarige jongen uit Beverwijk, is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Er afgelopen weekend een aantal ID-bewijzen ingenomen in verband met ID-fraude. Deze ID-bewijzen worden ingenomen als de eigenaar deze uitleent aan een ander om deze toegang te verschaffen tot een horecagelegenheid. De ingenomen ID-bewijzen worden door de politie ingeleverd bij de gemeente en daar vernietigd.

Op het parkeerterrein van een horecagelegenheid in Akersloot trof de politie bij een routinecontrole een personenauto aan die overdwars op de parkeervakken geparkeerd stond. In het voertuig zat alleen een bestuurder. Bij navraag van het kenteken bleek het voertuig op naam te staan van een jonge vrouw. De bestuurder was een man van middelbare leeftijd. Naar aanleiding hiervan werden voertuig en de bestuurder gecontroleerd. Het bleek dat de bestuurder bij de politie bekend was ter zake verdovende middelen. In het voertuig werd een hoeveelheid drugs aangetroffen. De bestuurder is aangehouden en de drugs zijn in beslaggenomen.

Dinsdagnacht omstreeks 02.30 uur zag de politie een personenauto rijden in Limmen. Bij controle bleek dat de eigenaar/bestuurder van dit voertuig niet in het bezit zou zijn van een geldig rijbewijs en ook niet verzekerd was. Voertuig is staande gehouden en de eigenaar bleek tevens de bestuurder te zijn. Deze heeft vervolgens een bekeuringen gehad voor het rijden zonder geldig rijbewijs en het onverzekerd rijden. Het voertuig is uit het verkeer genomen.

Zaterdag 10 februari tussen 17.45 uur en 21.15 uur is er ingebroken bij een woning gelegen aan Het Achtkant te Limmen. De daders zijn binnengekomen via een raam aan de achterzijde van de woning. Er werden sieraden gestolen.