Mike Korver Nederlands kampioen met Houtrak

Mike Korver is zondag 21 mei met zijn club Houtrak kampioen van Nederland geworden. De 19-jarige golfer uit Uitgeest sloot in het Drentse Aalden de finale om de landstitel winnend af.

Op de fraaie baan van De Gelpenberg waren na een bijna twee maanden lange strijd de twee beste teams uit de poulefase overgebleven. Houtrak stond tegenover de Hoge Kleij uit Leusden, teams de elkaar eerder in de poule ook al waren tegengekomen. Toen won Hoge Kleij met 13-5, maar dit keer liep het anders.

Na de ochtendsessie, met drie dubbelpartijen keek Houtrak nog tegen een 4-2 achterstand aan. Die moest worden weggepoetst in de zes singles die ’s middags op het programma stonden. ,,We wisten precies wat ons te doen stond. Er moesten vier singles worden gewonnen’’, stelde Mike Korver. ,,We hebben daarbij nog wel teruggedacht aan de eerdere wedstrijd tegen de Hoge Kleij, toen we zelf halverwege met 4-2 voor stonden. Alles was dus mogelijk.’’

Dat bleek. In de middag haalde Houtrak al snel de eerste en de zesde single binnen, waarna ook de tweede partij werd gewonnen. Alles kwam neer op de match van Korver tegen Bob Geurts, speler van Jong Oranje. Die was lang in evenwicht, maar op de tweede negen holes trok de Uitgeester het initiatief naar zich toe. Met nog drie holes te gaan had hij ook drie holes voorsprong.

De eerste twee kansen om de winst te pakken liet hij echter onbenut. ,,Dan weet je dat alles aankomt op die laatste hole. Die moet je minimaal gelijk spelen om de titel te pakken. De druk was enorm’’, keek Korver terug. Dat werd niet beter toen opponent Geurts zijn par veiligstelde, en er voor Korver nog een putt van anderhalve meter overbleef. Met een paar honderd toeschouwers rond de green hield de Uitgeester echter zijn zenuwen in bedwang en bezorgde Houtrak de vierde landstitel in de clubhistorie (10-8).

,,Er gaat van alles door je heen, en toch ook weer niets. Op de tee wilde ik wat nootjes pakken, maar die trilden gewoon uit mijn hand’’, vertelde de Uitgeester. ,,Maar je weet ook dat dit de momenten zijn waar je het voor doet, waar je al die maanden hard voor hebt gewerkt. Bovendien wilde ik mijn ploeggenoten, de club en de fans geen play-off aandoen. Zoals het nu ging, was geweldig.’’