Mia Kehl al 40 jaar vakkenvuller: ‘Dit werk betekent alles voor me’

Al op vierjarige leeftijd wist Mia Kehl (56) dat ze in een winkel wilde werken. Het liefst een platenzaak, want ze is gek op muziek. Het werd een kruidenier, B&W Supermarkt. Veertig jaar en vele fusies later is ze een van de vaste gezichten bij Deen aan de Torenstraat.

,,Ik begon toen ik bijna zestien was op de afdeling kop en schotels. Dat bestond toen nog. Heel zenuwachtig was ik, omdat ik graag alles goed wil doen. In de supermarkt leerde ik veel, niet alleen vakkenvullen maar ook handmatig lege flessen innemen en hoofdrekenen.” Mia werkte in een groot team met leuke meiden en jongens. ,,Er werd altijd gelachen.” Op vrijdag werd er geborreld. Niet in de bedrijfskantine, maar op de grond bij de diepvries. Mia straalt als ze erover vertelt. ,,Dat zijn zulke leuke herinneringen.”

Op de afdeling vleeswaren voelt Mia zich als een vis in het water. ,,Werken met de snijmachine vond ik heerlijk. Ik zorgde er altijd voor dat alle plakjes gelijk waren en dat ze netjes in het bakje lagen. Sommige klanten wilden hun vleeswaren zelfs alleen door mij laten snijden. Daar was ik wel trots op.” Door problemen met haar armen kan Mia de snijmachine niet meer bedienen. ,,Zo jammer”, zegt ze geëmotioneerd. ,,Maar nu heb ik wel meer tijd om met klanten mee te lopen of naar hun verhaal te luisteren.”

De Castricumse vult het liefst klein grut. ,,Priegelwerk noem ik het, dat vind ik heerlijk. Cosmetica, kruiden, zakjes saus… Collega’s hebben daar een hekel aan, maar ik doe het heel graag.”

Ook in haar vrije tijd blijft de Castricumse bezig met haar werk. ,,Ik houd reclames in de gaten en lees veel over nieuwe producten die aan het assortiment worden toegevoegd. Het is belangrijk dat je op de hoogte blijft.”

Bedrijfsleider Marco Paarlberg noemt de Mia ‘het gezicht van de zaak’. ,,Ze is heel loyaal, behulpzaam en klantvriendelijk. We zijn heel blij met haar.” Mia grinnikt verlegen. ,,Dat is leuk om te horen, Marco.”

De Castricumse werkt nu zo’n dertien jaar bij Deen. Door verschillende fusies en faillissementen heeft ze voor diverse supermarktketens gewerkt, maar haar contract is telkens overgenomen. ,,Daar ben ik echt heel blij mee. Dit werk is m’n alles.” Mia hoopt dat ze nog lang voor de supermarkt mag blijven werken. ,,Inmiddels heb ik een versleten knie en loop ik niet zo hard meer, maar mijn karretje is mijn rollator”, grapt ze. ,,Op naar de vijftig dienstjaren, toch Marco?” (Mardou van Kuilenburg)