Mega Breakdance Battle in Castricum

Breakdance is hot, breakdance is aansprekend én breakdance wordt olympisch. Falko de Graaf (25), ALO afgestudeerd sportdocent en al zijn halve leven breakdance leraar, organiseert op 31 maart een breakdance battle in sporthal De Bloemen in Castricum: de ‘Damn Fresh Breakdance Battle’.
Damn Fresh is de naam van Falko’s breakdance identiteit. Falko geeft op verschillende locaties breakdance lessen. De toppers uit al deze lessen komen samen in de speciale Damn Fresh crew trainingen in Heiloo. Dat de olympische erkenning een boost zal geven aan de toppers is wel zeker, maar voor de beginners is breakdance ook gewoon leuk, stoer en uitdagend. Om al die verschillende niveaus aan hun trekken te laten komen heeft Falko een nieuw battleconcept bedacht: ‘Damn Fresh Breakdance Battle’ in Castricum, de grootste breakdance battle in Noord-Holland boven Amsterdam ooit. Gebruikelijke breakdance battles werken met een afvalsysteem waarbij mindere goden en aanstormende talenten al na een of twee rondes aan de kant staan. Die doen op die manier weinig wedstrijdervaring op. De D.F.B.B. werkt met een poulesysteem, waardoor iedereen een groter aantal runs kan doen.
Nog nooit is er in deze regio zoveel expertise, ervaring en talent op breakdance gebied bij elkaar gebracht als op 31 maart in De Bloemen in Castricum. De organisatie heeft een groot team met de meest aansprekende jury leden weten te strikken. Dat is ook nodig om het deelnemersveld van maximaal 144 B-boys en B-girls op alle niveaus, de juiste beoordelingen te kunnen geven.
De D.F.B.B belooft het regionale tópevenement te worden van de sport van de toekomst. Voor de toeschouwer is het in ieder geval een spektakel en wellicht de kans om een olympiër van de toekomst in actie te zien. Voor alle info www.damnfresh.com/battle. (Foto: Julian Velders)