Meervogels’31 mag blijven hopen

Akersloot – Opnieuw een goede zondag voor de selectieteams van Meervogels’31: O19 bleef op kampioenskoers en het tweede elftal kwam huiswaarts met een 1-2-overwinning in de knip op Spartanen 2 uit Wognum.

Door Nico Adrichem

Ons vlaggenschip mocht dichter bij huis blijven om aan de andere kant van het pontje het tobbende De Rijp te bestrijden. Dan verwacht je een team tegenover je, dat strijdt voor hun laatste kansen, maar niets was minder waar. De sympathieke ploeg uit het dorp van de walvisvaarders lijkt zich al neergelegd te hebben bij een nacompetitie-avontuur en zo dreigt de gang naar de vierde klasse. Meervogels wil ook nog meedoen aan het toetje van dit seizoen, maar dan voor een stapje hogerop, maar mag zich eigenlijk geen misstappen meer veroorloven.

Dat gebeurde ook niet in deze wedstrijd en al snel was duidelijk dat De Rijp vooral aanvallend erg pover was. Toen eenmaal linkervleugelverdediger Thom van Diepen, na goed opkomen, de openingstreffer had genoteerd, zag je de moed al in de Rijper schoenen zakken. Jens Verduijn wist daar meteen van te profiteren en de 0-2 op het bord te zetten. De Rijp wist daar niets tegenover te zetten, mede doordat centrale verdediger Stijn Beentjes zijn defensie continu goed neerzette en scherp hield.

De rust werd dus zonder kleerscheuren behaald. Met vertrouwen zijn de spelers de tweede helft aangevangen. Na circa 55 minuten viel de wedstrijd definitief in het slot door een goede individuele actie van middenvelder Jelle van der Eng: 0-3. Daarna kreeg de krappe selectie hulp van drie A-junioren, die allen invielen en goed mee konden komen in de laatste fase van de partij. Jammer dat we de stand niet verder wisten uit te bouwen, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

Programma:

Donderdag 12 mei om 20.30 uur HSV 2 – Meervogels’31 2 en eveneens om 20.30 uur Sporting Krommenie 1 – Meervogels’31 1.

Zondag 15 mei om 11.00 uur Meervogels’31 2 – RKAV Volendam 2 en om 14.00 uur Meervogels’31 1 – Hercules Zaandam 1. Steun de selectie, zodat we ook na volgend weekend nog hoop hebben! (Foto: Ingrid Adrichem)