Meervogels ’31 kijkt naar boven

Akersloot – Een moeizame overwinning van Meervogels ’31 2 op KFC 2 (2-1) was de voorbode van een succesvolle zondag voor de geelzwarten.

In tegenstelling tot voorgaande weken trof Meervogels 1 in Vrone 1 nu een tegenstander die wel druk wist te krijgen op de opbouw en zodoende dwong het Meervogels tot veel foutieve beslissingen in de opbouw. Dat het lang 0-0 bleef had het dan ook vooral te danken aan een portie geluk en het groeiende vertrouwen van doelman Cas Hoogland. Tegen de verhouding in wist Tom Adrichem in de 35e minuut goed voorbereidend werk van Lex Broertjes te promoveren tot een goal en stonden de geelzwarten pardoes met 1-0 voor. De verdedigers hadden ondertussen hun handen en voeten vol aan de speersnelle rechterspits van Vrone, Dennis Konijn, maar de rust werd zonder kleerscheuren gehaald.

Na rust waren de rollen compleet omgedraaid. Meervogels was heer en meester en Vrone was nu lijdend voorwerp. Gedurende de gehele tweede helft werden er goede kansen gecreëerd en het wachten was op de bevrijdende tweede goal. Na een bal op de paal en een afgekeurde goal was het dan in de 80e minuut eindelijk raak: invaller Bram Kaandorp stond er koud in of de 2-0 kwam van zijn schoen, opnieuw op aangeven van Lex Broertjes. Meervogels speelde daarna de wedstrijd rustig uit en vergat de score nog uit te breiden.

Volgende week speelt VVW 2 om 11.00 uur tegen Meervogels’31 2 en wordt om 14.00 uur de derby Limmen 1 – Meervogels’31 1 gespeeld.

Opmars Fedde Both namens Meervogels ’31 (Foto: Lynn Adrichem)