Meditatie en bezinning in coronatijd

Castricum – Johanna Kraus gaat donderdag 21 januari (na de lockdown) weer beginnen met bezinnings- en meditatieochtenden in het parochiehuis van de Pancratiuskerk. Wanneer u inspiratie wilt opdoen en uw blik wilt verruimen, bent u van harte welkom. De bijeenkomsten worden georganiseerd via de KBO afdeling Castricum. Ieder kan zich aansluiten, ongeacht achtergrond en/of religie. Het gaat om het uitwisselen en delen van ervaringen onder de deskundige begeleiding van Johanna Kraus.

Wat is er zo anders dan wat wij voorheen in dit soort groepen gewend waren? Het is de procesbegeleiding die koers en richting in de uitwisseling geeft, waardoor ieder de ruimte krijgt om te delen. Het gaat in de vragende vorm, waardoor gesprekken ontstaan en discussies uitgesloten worden. Hierdoor is het een gezellige groep en een warm welkom in groeiende verbinding met elkaar.

Wie is Johanna Kraus?

Johanna werkte vele jaren als verpleegkundig docente in Tanzania en India. Ze studeerde theologie aan de theologische faculteit (HTP) in Heerlen en verdiepte zich in het vrouwelijk aspect van God aan de hand van de vele Mariaverschijningen en de betekenis daarvan in deze tijd. Zij schreef een boek na 45 jaar intensieve research, over het krachtenspel achter de GGZ, de theologie, maatschappij en de wereld. De verbinding van professionaliteit en spiritualiteit als helend model is een van de grote inspiraties in haar leven. De titel van het boek is ‘De verborgen Taak van de Goddelijke Moeder in de buitenste duisternis’. Het boek legt de oorzaak bloot van de huidige crisis die mens en wereld bedreigen, en waar de Goddelijke Moeder in al haar verschijningen reeds voor waarschuwde. Met name de groeiende vereenzaming van de mensen. Het is zeker een boek om in deze tijd kennis van te nemen. Het is te bestellen bij Johanna (06 40366473).

Praktische informatie

De ochtenden zijn toegankelijk voor leden van de KBO en gasten boven 55 jaar. De kosten zijn 6 euro voor KBO leden en 10 euro voor niet-leden. De koffie is bij de prijs inbegrepen. Graag aanmelden (en voor informatie) bij Johanna Kraus (06 40366473) en Joost Cornelissen (06 22373937). ,,Wij hopen dat velen zich opgeven en dat we met elkaar bijzondere ochtenden gaan meemaken, waar we elkaar weten te inspireren zodat er waardevolle ontmoetingen uit voort komen. Tot ziens in het parochiehuis van de Pancratiuskerk Castricum op donderdagochtend 21 januari 2021.’’ Om 10.00 uur staat de koffie klaar, de start van de bijeenkomst is om 10.30 uur. (Foto: aangeleverd)