Medailles voor AVC jeugdatleten op NK Indoor U18/U20

Castricum – Zeven jeugdatleten van AV Castricum hadden zich geplaatst voor het NK indoor atletiek voor U20 (onder de 20 jaar) en U18 (onder de 18 jaar) junioren op zaterdag 15 en zondag 16 februari in het indoor atletiekstadion Omnisport te Apeldoorn. De atleten trainen in de TDR trainingsgroepen van trainers Guido Hartensveld en Eugène van Kruchten.

Duncan Steenbakker kwam in actie op de 3000 meter jongens U20. In een zeer sterke race wist hij van achteruit telkens een positie op te schuiven en met een lange eindsprint wist hij verrassend de zilveren medaille te pakken in 8:31,57.

Franka Holland tweedejaars U16 junior liep op zaterdag een prima 400 meter bij de meisjes U18. Geheel volgens de vooraf afgesproken tactiek liep ze de hele wedstrijd in tweede positie en plaatste ze zich met een nieuw persoonlijk record (PR) van 1:00,74 voor de finale op zondag. Op zondag wist zij zich te verbeteren en kwam als vijfde over de finish. Voor het eerst in haar carrière liep ze onder de voor meisjes magische één minuut barrière met 59,93 seconden.

Op de 800 meter meisjes U20 verdedigde Femke Been haar kampioenschap van vorig jaar. Dit jaar plaatste ze zich op zaterdag eenvoudig voor de finale met 2:19,21. De finale op zondag was een rommelige wedstrijd met veel positiewisselingen. Femke bleef attent meelopen en wist met een mooie tijd van 2:15,21 de bronzen medaille veilig te stellen.

(Foto: Coach Guido Hartensveld van Team Distance Runners met atleet Duncan Steenbakker – aangeleverd)