Math Rosendaal Koninklijk onderscheiden

Castricum – Math Rosendaal is gisteren door burgemeester Toon Mans Koninklijk onderscheiden in de orde van Oranje-Nassau. Hij is iemand ‘die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’, zo stelt de organisatie die gaat over de Koninklijke onderscheidingen.

De burgemeester voegde eraan toe: ,,Een indrukwekkende staat van dienst, waar wij in Castricum u alleen maar heel dankbaar voor kunnen zijn.’’ De heer Rosendaal is sinds 1992 naast zijn werk actief als vrijwilliger. Tussen 1992 en 1996 werkte hij bij de Klussenbank van Stichting Welzijn. Sinds 1996 is hij actief binnen de Tuin van Kapitein Rommel. Hij is daar technisch beheerder, activiteitenbegeleider, gastheer, bij het tuinonderhoud en als organisator van evenementen. Toen hij bij de Tuin arriveerde, was die 30 jaar gesloten geweest en niet goed onderhouden. Vooral het creëren van een ontmoetingsplek was zijn grote doel; ontmoeting voor de mensen die er werken, en ontmoeting voor de inwoners die er komen.

Natuur en milieu

Dat hij natuur en milieu hoog in het vaandel heeft staan, blijkt ook uit zijn rol bij landelijke acties voor het opruimen van plastic. Verder houdt hij zich bezig met het opruimen van zwerfafval langs de weg. Ook is hij lid van Letsa, een organisatie die verspilling tegengaat. Daarnaast collecteert hij voor drie goede doelen en is hij politiek betrokken – bij GroenLinks – als campagnemedewerker, organisator van demonstraties en acties tegen zwerfvuil. (Tekst: Mardou van Kuilenburg / Foto: aangeleverd)