Marjan Jongejans uit haar bol bij dertig jaar Hizi-Hair

Castricum – Vrijdag 1 juli rond 11.00 uur; veel ballonnen, veel bloemen en zelfs een draaiorgel in winkelcentrum Geesterduin bij Hizi-Hair voor de deur. Veel klanten die met bloemen en enveloppes kwamen aanlopen en een medewerkster die naar buiten werd gemaneuvreerd door collega’s om met z’n allen uit hun dak te gaan bij het orgel tot zelfs de polonaise.

Door Aart Tóth

Het bleek te gaan om Marjan Jongejans, die al dertig jaar Castricumse bolletjes knipt, wast, föhnt, watergolft en soms ook van een permanentje voorziet. Ze kent ze dan ook allemaal bij naam en weet de haarbehandeling altijd naar tevredenheid af te sluiten. Daarbij heeft ze ook aandacht voor de achtergronden bij klanten en spreekt ze indien nodig bemoedigend toe. Een soort klantenbinding van dertig jaar, blijkt aan de trouwe klanten. Van die dertig jaar is Marjan de laatste vijftien jaar onder de hoede van Anne-Christien Beekhuizen, tot grote tevredenheid.

Als er opmerkingen komen richting Marjan ,,Hoe hou je het vol, dertig jaar’’ weet ze dat meteen positief uit te leggen: ,.Het kappersvak is het leukste vak van de wereld!’’ Anne-Christien vult dat nog even aan met een anekdote van Marjan: ,,Als je slechtste dag nog een feestje is’’. Het zegt genoeg over het zeer positieve, sociale samenspel tussen werkgever en werknemer; ook een gezegde van Marja Jongejans. Het was nog lang onrustig in winkelcentrum Geesterduin op die vrijdag de 1e juli. (Foto: Aart Tóth)