Maria Genova bij Laan

Castricum – Jongeren slapen met de digitale deuren wagenwijd open. Daarom geeft Maria Genova op zondagmiddag 10 november om 14.00 uur een lezing over haar boek ‘What the h@ck’ en heeft ze het over dit onderwerp in het algemeen. De toegang is gratis en de Boekproeverij is open.

Voor het eerst verschijnt er in Nederland een boek dat jongeren weerbaar maakt tegen hackers en online oplichters. Aanleiding zijn diverse zorgwekkende onderzoeken, waaruit blijkt dat de meeste jongeren online helemaal niet zo veilig zijn als de ouders denken. Bijna de helft van de kinderen en jongeren gebruikt voor alle online accounts hetzelfde wachtwoord. Ze slapen met de digitale deuren wagenwijd open. In slechts een jaar tijd is een op de twaalf Nederlanders slachtoffer geworden van digitale criminaliteit. Uit onderzoek van CBS blijkt dat het vooral tieners en jong volwassenen overkomt. 

Schrijfster Maria Genova ontdekte tot haar grote schrik dat haar eigen zoons helemaal niets op school leren over online veiligheid, dat ze voor heel veel websites hetzelfde wachtwoord gebruiken en ook niet weten hoe ze een phishingmail kunnen herkennen. Dat was voor haar een aanleiding om een spannend verhaal te verzinnen, waarin een jongen en een meisje diep in de problemen komen nadat ze gehackt worden. Durven ze het tegen een kwaadaardige hacker op te nemen? En kunnen ze iets verzinnen om nieuwe slachtoffers te voorkomen?

Het boek ‘What the h@ck!’ is voor alle tieners. Het verhaal is gebaseerd op de realiteit.

(Foto: aangeleverd)