Mans: ’Niet alleen praten maar ook luisteren’

Komend jaar wil burgemeester Toon Mans een debat waarin ‘niet alleen gepraat, maar ook geluisterd wordt’. Dat zei hij maandag ten overstaan van tientallen aanwezigen op de nieuwjaarsreceptie.

Mans citeerde de Dalai Lama: ,,Wanneer je praat, herhaal je slechts wat je al weet. Als je luistert, leer je misschien wat nieuws.” Er staan in 2019 verschillende uitdagingen op het college te wachten, stelde Mans. Zo zijn de strandpaviljoens, het nieuwe zwembad, verkeer in de regio en het winkelhart belangrijke onderwerpen.

Terugblik
De burgemeester blikte in zijn speech ook terug op 2018 en noemt het ‘bijzonder en roerig’. ,,Castricum staat te boek als een rustige forenzengemeente, maar is dat verre van. We hebben vorig jaar niet stilgezeten, er is flink geïnvesteerd in cultuur en toerisme.”

Waarderingsspeld
De gemeentelijke onderscheiding werd dit jaar opgespeld bij leden van de Castricumse Oratoriumvereniging. Die viert dit jaar haar vijftigjarig bestaan en wordt door Mans geroemd om het ‘veelzijdige repertoire’. ,,Jullie zetten Castricum op de kaart.”