Manchester United vastgelegd voor ICGT

Het ICGT staat over alweer ruim drie maanden voor de deur en Manchester United is vastgelegd als deelnemer voor het ICGT van 2018 bij FC Uitgeest. Manchester United is zonder twijfel een van de grootste clubs ter wereld en hoort in hetzelfde illustere rijtje thuis als bijvoorbeeld Barcelona en Real Madrid. Daarmee belooft ICGT 2018 misschien wel nét zo’n sterk bezet toernooi te worden als het toernooi van vorig jaar.

Bovendien is Manchester United een prachtige deelnemer omdat het een fantastische jeugdopleiding heeft. Wie herinnert zich niet de gouden lichting van de jaren ’90? David Beckham, Paul Scholes, Ryan Giggs en de broertjes Neville waren jaren lang vaste waardes in het ‘Man. U’ van Sir Alex Ferguson dat de Champions League-finale van Bayern München won.

Vanzelfsprekend is toernooidirecteur Mats Idema daarom ontzettend blij. ,,Vorig jaar hadden we met Real Madrid de mooiste deelnemer ooit uit de geschiedenis van ons toernooi. Wat ons betreft staat Manchester United op gelijke hoogte. We vinden het een eer dat de club ervoor kiest om op het ICGT te spelen. Dat zegt ook veel over de professionaliteit en het hoge niveau van ons toernooi. Daarmee is de komst van Manchester United een fantastisch compliment voor alle vrijwilligers die het ICGT elk jaar weer mogelijk maken.” De 33e editie van het ICGT wordt dit jaar gespeeld op 19 en 21 mei.