Maar liefst 1500 inschrijvingen: woningen Romeo bijna allemaal verkocht

Castricum – Dat de woningnood in Castricum groot is, bleek duidelijk uit de verkoop van de appartementen in het eerste gebouw van het project Romeo & Julia op de plek van het voormalige postkantoor aan de C.F. Smeetslaan. Daar schreven 1500 gegadigden zich voor in. Van de 31 woningen zijn er nog twee verkrijgbaar.

Op 22 juni sloot de inschrijving voor de 31 koopappartementen die als eerste worden gerealiseerd in het gebouw Romeo. Het gaat daarbij om 10 sociale koopwoningen en 21 in het duurdere segment, variërend van 50 tot en met 183 m2. De goedkoopste appartementen (sociaal) kostten 199.400 euro en het duurste (penthouse) 1,3 miljoen euro. Dit bevat een groot dakterras en is nog verkrijgbaar, evenals een vierkamerappartement dat 652.400 euro moet opbrengen. Voor verkoopinformatie wordt verwezen naar Teer Makelaars via 0251 745630.

Het penthouse met groot dakterras is nog te koop.

Julia

Directeur Guido Scholtens van Scholtens Projecten zegt over de verkoop: ,,Natuurlijk zijn we blij dat er zoveel belangstelling was, maar het laat ook zien dat de woningmarkt op zijn kop staat. Oplossingen voor de woningnood zijn er niet direct voorhanden. We hadden mogelijk wat hoger kunnen bouwen op deze locatie, want dan waren er meer woningen gebouwd. Maar auto’s willen ook een plekje. We zijn straks inclusief het bouwen totaal zeven jaar bezig. Het duurt dus best lang voor er nieuwe woningen staan. In het najaar gaan we met gebouw Julia aan de gang. Dat heeft onder andere met de coronacrisis te maken. Ook wilden we weten hoeveel interesse er was in Romeo. Nu dit duidelijk is, zien we deze ontwikkeling ook met vertrouwen tegemoet. In het deel Julia worden 20 appartementen gerealiseerd, waarvan een groot deel in de midden- en vrije sectorhuur.” (Foto: Hans Boot)