Lotenverkoop Zonnebloem binnenkort van start

Uitgeest – Bij De Zonnebloem draait het om mensen en dat al meer dan 65 jaar. Vele vrijwilligers zetten zich in om mensen met een lichamelijke beperking sociale en recreatieve activiteiten te bieden. Ook Uitgeest heeft een afdeling waar men de medemens  graag bijzondere momenten bezorgt. Dat gebeurt op verschillende manieren zoals het organiseren van een dagje uit, huisbezoek of het bieden van gezelschap aan iemand die weinig buiten de deur komt. Vrijwilliger Gerarda Postema van afdeling Uitgeest zet zich daarnaast al jaren in voor  de Nationale Zonnebloemloterij. De opbrengst van de loterij komt in zijn geheel ten goede aan het werk van de Zonnebloem. Dit wordt gebruikt voor onder anderen de tientjes actie waarbij iedere vrijwilliger 10 euro krijgt om iets leuks met zijn of haar gast te ondernemen. En op 13 juli staat een gezamenlijk uitstapje met het Rode Kruis gepland richting dierenpark Blankendaal in Tuitjenhorn.

Gerarda: “De loten zijn maar 2 euro per stuk waarvan 0,60 cent voor onze afdeling in het dorp blijft. Hiervan worden allerlei uitstapjes bekostigt.” Dan trots: “In de regio verkopen wij de meeste loten, ons dorp heeft gulle gevers. Tijdens ons dertigjarig bestaan was burgemeester Wendy Verkleij aanwezig en ik kwam op het idee om haar te vragen bekendheid te geven aan de start van de lotenverkoop. Dit omdat burgemeester Wendy Verkleij zelf vrijwilliger bij De Zonnebloem is.”

Ondanks haar drukke agenda maakt burgemeester Verkleij graag tijd vrij om een foto te maken en meldt: “Door mijn werk ontbreekt vaak helaas de tijd maar ik heb mij aangemeld als  begeleiding tijdens een vakantieweek. De Zonnebloem verricht belangrijk werk dat ik van harte ondersteun.”

Binnenkort kunnen Uitgeesters een lotenverkoper van de Zonnebloem aan de deur verwachten. Voor de Waldijk en de Koog worden nog enkele verkopers gezocht. Gerarda lacht: “Het kost maar een paar uurtjes van je tijd en de loten gaan als warme broodjes!” Aanmelden hiervoor kan bij: Gerarda Postema telefoon: 313285. Er zijn prachtige prijzen te winnen en de trekking vindt plaats op maandag 24 oktober 2016. Voor meer informatie zie: www.zonnebloem.nl. (Monique Teeling)