Lorenzo van Riet doet goede zaken in Supercar Challenge

Hij werd tweede in race één tijdens de vierde ronde van de Supercar Challenge en liep punten in op de kampioenschapsleider. Lorenzo van Riet deed zondag op het circuit van Zandvoort dan ook goede zaken in de SuperSport 1-klasse. Toch hielden hij en zijn teamgenoot Thijmen Nabuurs gemengde gevoelens over aan de races op het fameuze duinencircuit. De negentienjarige coureur uit Castricum eindigde in race twee als vijfde na een drive trough penalty. En dat paste niet bij zijn ambities. Want alleen het kampioenschap is goed genoeg.  

,,Race één was goed, race twee was een stuk minder”, vatte Lorenzo de reden voor zijn gemengde gevoelens samen. In ieder geval werd tijdens de eerste race duidelijk dat het met de snelheid van de Seat Leon TCR wel goed zat. ,,Thijmen deed de eerste stint. Hij heeft heel lang in gevecht gezeten met Oscar Gräper om de vijfde plek en ging hem uiteindelijk voorbij”, blikte Lorenzo terug. ,,Twee ronden later nam ik het stuur over en kwam ik als vijfde terug de baan op.”

Door een reeks pitstops van diverse teams werd de volgorde gehusseld. ,,Toen kwamen Jonas De Kimpe en Gräper voor me te rijden. Daarna heb ik met een mooie inhaalactie Gräper weer ingehaald en kwam ik vlak achter Marcel van de Maat terecht. Die kreeg een drive through, dus dat scheelde. Daarna pakte ik Martin Huisman en toen lagen we tweede.”

Op die plek finishte Lorenzo uiteindelijk de race. Een alleszins tevredenstellend resultaat. Zeker ook omdat hij was ingelopen op de Seat Sport Leon Cup Racer van kampioenschapsleiders Dennis de Borst en Stan van Oord, die vijfde waren geworden. “Dat was goed voor ons. Zo liepen we mooi punten in.”

Daarna hadden Lorenzo en Thijmen nog meer punten in moeten lopen in race twee, maar die verliep niet zoals verwacht. ,,We lagen op de derde plaats en De Borst lag vijfde. Ik had de eerste stint gedaan en na de rijderswissel reed Tijmen heel sterk. We hadden op een gegeven moment weliswaar een achterstand van zeven seconden op de nummers één en twee, maar Thijmen reed met één seconde per rondje naar hen toe.”

Helaas voor Lorenzo en Thijmen kregen ze een zogenaamde drive through penalty omdat ze tijdens de pitstop een kleine drietiende van een seconde te kort stil hadden gestaan. ,,Zo’n drive through penalty kost ongeveer achttien seconden.”

Daarna stuurde Thijmen de Seat Leon TCR van Ferry Monster Autosport als vijfde terug de baan op. Lorenzo: ,,We hadden nog wel mazzel dat we een safety car kregen, maar Thijmen kon helaas geen plek meer goed maken. We hadden zeker de snelheid om te kunnen winnen. We zijn wel iets ingelopen in het kampioenschap, maar we hadden een stuk dichter bij Dennis kunnen komen.”

Maar er zijn zes nog drie weekeindes en zes races te gaan. Kortom: hij heeft nog volop kans om de eerste plek in het kampioenschap te grijpen. ,,We staan nu 28 punten achter. We hebben echt nog wel wat te doen, maar we krijgen ook nog genoeg kansen.”

Voor Lorenzo is het een spannend seizoen waarin hij echt moet knokken om kampioen te kunnen worden. Wat dat betreft is hij blij de overstap te hebben gemaakt van de Ford Fiesta Sprint Cup, waarin hij vorig jaar uitkwam. ,,Ik vind rijden in de Supercar Challenge ook leuker dan in de Fiesta Cup. De auto’s gaan harder, dat is altijd mooi.” Maar het kan dus nog mooier worden. ,,Het zou geweldig zijn als we na afloop van de laatst race de kampioensbeker krijgen uitgereikt!” (Foto: aangeleverd)