Locoburgemeester bezoekt gouden echtpaar Spaan-Pilkes

Het echtpaar Spaan-Pilkes vierde op dinsdag 15 december 2015 dat het precies een halve eeuw eerder in Uitgeest in het huwelijksbootje stapte. Locoburgemeester Antoine Tromp verraste het echtpaar in hun woning in Waldijk met een feestboeket en een kopie van de originele trouwakte.

Gouden bruidegom J. Spaan (71), afkomstig uit Zuid-Schermer, ontmoette zijn gouden bruid M. Pilkes (68), uit Marken-Binnen, destijds op de kermis in haar woonplaats. In het jaar van hun trouwen (1965) verruilde hij een baan bij lijnzaadoliefabriek De Vrede in West-Knollendam voor een baan bij de Hollandse Melksuiker Fabriek in Uitgeest. Een jaar later kreeg hij via het werk een woning aan De Terp. Na drie jaar maakte de heer Spaan promotie en werd hij ploegchef.

Het jonge echtpaar kocht vervolgens een huis aan De Wilgen, waar het dertig jaar zou wonen. De heer en mevrouw Spaan-Pilkes kregen twee zoons en een dochter. Naast een schoondochter en een schoonzoon hebben ze twee kleindochters.

Op de leeftijd van 57,5 jaar ging de heer Spaan na vele jaren ploegendienst met pensioen. In zijn vrije tijd is hij onder meer vrijwilliger bij de Weidevogelbescherming en houdt hij het terrein van het appartementengebouw schoon waar het echtpaar acht jaar terug met veel plezier zijn intrek nam. De heer en mevrouw Spaan-Pilkes houden van fietsen en wandelen en ze maakten rondreizen door Turkije, Thailand, Schotland en Ierland. Tot twee jaar geleden gingen ze graag langlaufen in Oostenrijk, maar die sport laten ze nu maar rusten. Gezond op weg naar het volgende huwelijksjubileum.

 

Foto:

Locoburgemeester Antoine Tromp op het balkon bij het gouden echtpaar Spaan-Pilkes (foto: gemeente Uitgeest)