Limmen wint overtuigend van Koedijk: 5-1

Limmen – In de wedstrijd van voetbalvereniging Limmen tegen Koedijk was het eerste kwartier duidelijk voor Limmen. Het team speelde agressief en er kwamen goede mogelijkheden. Uit een corner werd het 1-0 voor Limmen. Captain Sem Winter schoot de bal ineens in het doel en liet de keeper kansloos.

Door Willem Koot

Even daarna een lob van Jacco de jong die vlak over het kruis ging. Ook Kalu van der Steen kreeg een mooie kans vlak voor de rust. Zijn schot ging ook over. Dezelfde Kalu kreeg in de 37e minuut zijn tweede gele kaart, hetgeen Limmen op tien man zette. In de laatste minuut van de eerste helft had Jacco de 2-0 op de slof echter hij vond het zijnet.

Vier minuten in de tweede helft kwam Limmen verdiend op 2-0. Uit een voorzet van Jacco miste Miettinen nog, maar Jaap Menick ontfutselde de bal en schoot loeihard binnen. Nog geen vijf minuten later soleerde Jacco de Jong langs de trage verdediging. Zijn voorzet werd door Miettinen binnen gelopen. De 4-0 werd door Jacco zelf over de keeper gelobd. De 5-0 van Miettinen kwam uit een mooie voorzet van junior Mees Duinmeijer.

Trainer Luyckx wisselde zijn laatste drie spelers. Nog vóór iedereen ingespeeld was, maakte routinier Hofkamp de 5-1. In de laatste minuut kreeg invaller Fluri nog een kans, maar zijn schot ging naast. Blije gezichten bij Limmen die zeker niet hadden verwacht dat het zo gemakkelijk zou gaan. Pluim voor iedereen die daaraan heeft meegeholpen. Volgende week de topper tegen Hercules. We zullen zien of we die ook nog pijn kunnen doen.

Miettinen scoort het vijfde doelpunt. (Foto: G. Tuyn)