Limmen verder in de beker na winst op Sporting S.: 8-0

Limmen – Nadat heel Limmen één minuut stilte in acht nam in verband met het overlijden van oud-voorzitter Nico Beentjes , begon de ploeg zondag met een ander elftal dan een week eerder tegen Meervogels. Sommigen rust of tijd voor een ander die een kans kreeg. Echter de eerste kans was voor Sporting S.

Door Willem Koot, vv Limmen

Uit een vrije trap verscheen hun spits alleen voor keeper Scheerman. De bal toucheerde de lat. Ook Limmen kreeg een mooie kans. Een steekpass van Mees Duinmeijer (foto) bracht Stan Donker vrij voor de goal. Zijn bal ging rakelings naast. Boris de Boer deed het beter. Hij gleed de voorzet van Mees wel binnen: 1-0. Mees was zelf de maker van de 2-0. Van twintig meter schoot hij onberispelijk in de hoek buiten bereik van de keeper. Eén minuut voor de rust probeerde Mees het nogmaals. Nu verdween de bal via een been van een tegenstander in het doel, zodat men de rust met 3-0 in ging. Nog geen drie minuten na de rust lag nummer drie erin van Mees Duinmeijer. Goed doorzetten van Boris de Boer bracht de bal bij Mees, die hem bekwaam afrondde.

Invaller Jacco de Jong kreeg het in de 66e minuut op zijn heupen. Op snelheid liet hij iedereen achter zich. Zijn voorzet kwam bij Mees, die zijn vierde erin prikte. Zijn vijfde was helemaal een beauty. Alleen op de keeper lobde hij de bal in het doel. Jacco de Jong maakte nummer zeven uit een voorzet van Mees. Nummer acht was van Stan Donker, die een afgeslagen aanval omzette tot een doelpunt door de bal precies onder de lat te schieten. Het had natuurlijk in de dubbele cijfers kunnen komen, maar de spitsen van Limmen stonden nu niet op scherp. Ze lieten het aan Mees over dit keer. In het komende weekeinde Hugoboys thuis. (Foto: aangeleverd)