Lezing in Tuin van Kapitein Rommel

COp 12 februari geeft Peter Mol van Landschap Noord-Holland om 20.00 uur een lezing over insecten en vogels in de Tuin van Kapitein Rommel.

Peter Mol: ,,Samen met tientallen andere burgers zijn wij in Castricum bezig met het initiatief Bijzzzaak om voor een natuurrijker groen voor bijen, overige insecten en vogels te strijden. Waar moeten die in februari van leven? Wat is het belang van krokussen, sneeuwklokjes, katjes van wilgen en hazelaars, klimop, elzenproppen en ligusters in februari? Welke wilde bijen en andere insecten leven dan precies van welke planten? Waarom zijn de bessen van klimop en liguster juist in februari zo belangrijk voor vogelsoorten als houtduif, zanglijster en kramsvogel? Kortom we werpen een blik op hoe tal van plantensoorten die in beweging komen in februari en hoe dieren daar afhankelijk van zijn. Men zou dan direct meer kunnen begrijpen waarom een variatie aan bepaalde planten in het groen van Castricum zo belangrijk is voor bijen, insecten in het algemeen en zeker ook vogels.”

Toegang is € 3,00 en inschrijven kan op de website www.tuinvankapiteinrommel.nl tot uiterlijk 9 februari. (Foto: Henk van Bruggen)