Lezing door Geert Kapteijns: ‘Actievoeren of uitsterven?’

Limmen – De lezing op de jaarlijkse donateursbijeenkomst van de Stichting Alkmaardermeeromgeving gaat over klimaatverandering. Velen zijn het er over eens dat klimaatverandering een bedreiging is die we moeten stoppen. Maar hebben we echt nog tientallen jaren de tijd om een CO2-neutrale maatschappij te worden?

De stichting geeft dit najaar het woord aan Geert Kapteijns van Extinction Rebellion. Hij stelt dat op korte termijn ingrijpende veranderingen in onze maatschappij onontkoombaar zijn. Natuurkundige Kapteijns zal in zijn presentatie ‘Actievoeren of uitsterven’ een overzicht geven van de laatste stand van de wetenschap op het gebied van klimaat en ecologie.

Donateurs van de stichting en overige belangstellenden zijn op dinsdag 25 oktober van harte welkom in de bovenzaal van cultureel centrum Vredeburg aan de Dusseldorperweg 64. De zaal is open vanaf 19.30 uur en met een rolstoellift voor iedereen toegankelijk. Het programma begint om 20.00 uur. Bij binnenkomst krijgen bezoekers een kop koffie of thee aangeboden. In de pauze is de consumptie voor eigen rekening.

In verband met het aantal beschikbare plaatsen, is tijdig aanmelden via secretariaat@alkmaardermeeromgeving.nl noodzakelijk. (Foto: Bos Media Services)