Lezerspost: speciaal onderwijs in Castricum

Een aantal jaar geleden verhuisde de Antoniusschool naar Beverwijk. De enige speciaal onderwijsschool in onze gemeente. Sindsdien is er niks voor in de plaats gekomen. Met de komst van passend onderwijs leek dat wellicht niet nodig? Ik weet het niet. De locatie in Bakkum was, in ieder geval, niet meer te gebruiken als school. En passend onderwijs is een flop. Een deel van de basisschoolkinderen in Castricum wordt ’s ochtends opgehaald en in andere gemeentes naar een passende onderwijsplek gebracht. Dit zijn kwetsbare kinderen. Gemeente Castricum heeft hier namelijk geen plek voor.

Met de keuze voor een integraal kindcentrum op een normale basisschool in de stemwijzer en een school voor (hoog)begaafde kinderen, waar ook internationale studenten geplaatst worden, vraag ik me af: wanneer zijn de kinderen die in busjes buiten de gemeente worden gebracht aan de beurt? Helaas staat deze stelling niet in de stemwijzer. En anders hoor ik graag op welke partij ik dan zou moeten stemmen. Mijn zoon zit in groep 8 op speciaal onderwijs en gaat binnenkort naar het voortgezet speciaal onderwijs, wat zelfs buiten onze regio valt.

Een bezorgde ouder