Lezerspost: hond bijt man

Ik liep kortgeleden in het duin in de omgeving van het duinmeertje. Het was op een vrijdagmiddag zo rond een uur of vijf, toen een man met een niet-aangelijnde hond mij tegemoet kwam. Dichterbij gekomen  ging de man alsnog zijn hond aanlijnen. Bij het passeren besprong, tot mijn grote schrik, de hond me. Hij hing aan mijn arm en beet zich vast. Gelukkig had ik een stevige jas aan, maar die kon niet voorkomen dat de hond me flink te pakken had. Op de vraag van man ,,of het wel met me ging” kon ik een luid NEE antwoorden.

Zijn reactie was dat ik misschien wat angstig voor honden was en tot mijn verbazing vervolgde hij zijn weg. Thuisgekomen bleek het een aardig bloedbad te zijn geworden. Bij de huisartsenpost in Beverwijk heb ik een tetanusprik gekregen en met de nodige verbandmiddelen ging ik weer huiswaarts. Inmiddels is het aardig geheeld en zal een litteken een blijvende herinnering zijn en heeft de hondeneigenaar alsnog gelijk gekregen. Ik ben nu inderdaad angstig voor honden.

De man zo’n 60 jaar oud, flink postuur en de hond middelgroot met glimmend zwart haar woont, naar ik uit betrouwbare bron heb vernomen, in de omgeving van de Zeeweg. Ik heb inmiddels de rekening van het bezoek aan de huisartsenpost ontvangen en tja… misschien als hij dit leest voelt hij zich toch wel wat schuldig. Hij kan zich bij de redactie kenbaar maken en dan contact met mij maken.

Het is dankzij mijn stevig jas nog redelijk goed afgekomen, maar ik moet er niet aan denken dat ik daar met ons kleinkind had gelopen.

Gegevens inzender bij de redactie bekend