Leven met Lyme; een spirituele en persoonlijke zoektocht

Voor iedereen die een ziekte zoals Lyme krijgt, zal het eerst flink slikken zijn. Want wat nu? Hoe ga je ermee om? Else Behage uit Castricum overkwam het ook en merkte dat zij veel baat had bij een natuurlijke geneeswijze. Hoe zij hierbij kwam en hoe het haar is vergaan is te lezen in ‘Leven met Lyme – Een spirituele en persoonlijke zoektocht’, verschenen bij Uitgeverij Boekscout.
Else liep de ziekte zeven jaar geleden op en sindsdien heeft ze zich geen dag meer goed gevoeld. De reguliere hulp liet haar in de kou staan, dus geleidelijk aan begon ze haar eigen zoektocht naar genezing. ,,Ik gebruik natuurlijke middelen om de ziekte te stabiliseren, want genezen doe je nooit
meer. Het gaat stukje bij stukje beter, maar het gaat heel langzaam. Het is geduld hebben. Tijdens mijn zoektocht kwamen allerlei zaken aan de orde, die mijzelf verraste. En zo is het een spiritueel en persoonlijk boek geworden.”
Else heeft gewerkt als lerares. Na haar pensioen is ze gaan schrijven,
allereerst voor haar kleinkinderen. Ze hoopt met dit boek anderen, die ook getroffen zijn door de ziekte van Lyme, te helpen. op de foto Else en Fleurtje, het hondje dat Else er letterlijk doorheen gesleept heeft met haar wandelingen.