Lenny Kuhr in Theater Koningsduyn met fado en poppy chansons

Castricum – Vanavond geeft de grande dame van het Nederlandse chanson Lenny Kuhr (72) een concert in Theater Koningsduyn. Naast haar grote en levendige oeuvre zingt ze ook de nieuwe liedjes van haar meest recente album. Hierop staan onder meer nummers die speciaal voor de zangeres geschreven zijn door niemand minder dan Stef Bos, Spinvis, Elke Vierveijzer en haar dochter Daphna. Lenny Kuhr is met dit nieuwe fado-achtige popalbum weer helemaal terug in de spotlights, ook tot haar eigen vrolijke verbazing: ,,Ik kan ook poppy zingen, blijkbaar’’, aldus een glimlachende Lenny.

Over haar nieuwe show zegt Lenny zelf het volgende: ,,Ik heb eens gezegd ‘een lied is een compacte energie van een ongrijpbaar gegeven’ en nog altijd verbaast het me dat het lied mij steeds weer weet te vinden. Misschien omdat ik zo’n dankbare ontvanger ben. Het is de mooiste en levendigste kunstvorm die ik ken. Het lied vertolkt gevoelens van het benoembare en onbenoembare. Het vertelt van jou en mij. Het is een feest om weer te kunnen spelen met mijn kompanen Mischa Kool op bas en Reinier Voet op gitaar.’’

Kaarten voor dit concert vanavond om 20.00 uur in theater Koningsduyn zijn via www.theaterkoningsduyn.nl en www.geesterhage.nl te bestellen. (Foto: Eddie Mol)