Leerlingen Bonhoeffer brengen dromen in beweging

Castricum – In opdracht van de kunstenaars Eva Lute en Denise Kamp zijn drie leerlingen van het Bonhoeffercollege momenteel bezig een kinetische installatie te ontwerpen voor het kunstproject ‘Dromen Delven Dromen Dragen’, dat begin dit jaar subsidie kreeg van de gemeente Castricum.

In het kunstproject worden bewoners uit de gemeente Castricum geïnterviewd over hun dromen. Deze dromen worden door beeldend kunstenaar Denise Kamp vertaald naar kunstobjecten. De bedoeling is dat deze objecten uiteindelijk de lucht in worden getakeld en door het publiek in beweging worden gebracht. Maar hoe? Daar buigen Linde, Luna en Hanna, leerlingen van het Technasium, hun creatieve geest over onder begeleiding van New media artist Eva Lute.

Het Technasium is een vorm van onderwijs waarbij leerlingen innovatieve oplossingen verzinnen voor bedrijven of opdrachtgevers die een nieuwe en verse blik voor een oplossing willen. Een hele uitdaging, die in dit geval ook in de praktijk moet worden gebracht. Linde, Luna en Hannah: ,,Normaal los je een probleem op met een adviesrapport of een maquette en nu gaan we een daadwerkelijk kunstwerk maken.’’

De uiteindelijke presentatie van ‘Dromen Delven Dromen Dragen’ zal plaatsvinden in de zomer van 2022 in het Ketelhuis op het Duin en Bosch-terrein in Bakkum. Ondertussen is het maakproces op Instagrampagina www.instagram.com/dromen.delven.dromen.dragen/ te volgen. Wilt u zelf ook uw droom delen? Dat kan op https://dromendelvendromendragen.cargo.site/ in de online dromengalerie.

Op de foto:
Technasiumleerlingen Linda, Luna en Hanna. (Foto: aangeleverd)