Lars Beukers houdt FC Castricum in de lucht

Castricum – Met een serie onnavolgbare reflexen hield Lars Beukers, de sluitpost van FC Castricum, zijn doel schoon. Zelfs de boomlange Rouchan Khairi (ruim twee meter groot) kwam er niet aan te pas tegen FC Castricum. Met een 3-0-nederlaag aan de broek begon voor OFC de lange thuisreis over de N203. ,,De eerste helft waren wij beter’’, mopperde een toeschouwer na afloop. ,,Maar dan moet je ze er wel inschieten.’’

Door PR-commissie FC Castricum

Briljant. Deze analyse komt gegarandeerd terug in de cursus voor oefenmeesters. Om te winnen, moet je eerst scoren en dat werd door OFC vergeten en door FCC niet. Joris Peijs, Wouter Bruines en Willem Tervoort namen de drie doelpunten voor hun rekening. De kopbal waarmee Tervoort de 3-0 op het scorebord toverde, was het welverdiende loon voor de gedrongen karakterman met het blauwwitte hart. Tervoort begon zijn carrière op vijfjarige leeftijd.

De eerste uitwedstrijd was tegen Limmen, dat had gekozen voor de ruit. De tactische meesterzet was teveel voor de FCC-mini’s, die er niets van begrepen. Na een 1-0-voorsprong werd er uiteindelijk met 36-1 verloren. ,,Die uitslag had net zo goed andersom kunnen zijn’’, schreven de media destijds. Vijftien jaar later velde Willem Tervoort het vonnis over OFC. Lars Beukers steekt wekelijks boven iedereen uit. En hij groeit nog steeds.

Tegen OFC was Beukers niet te kloppen. ,,Het is altijd afwachten’’, oordeelde coach Ralph Blom. ,,Maar als Lars die gevaarlijke ballen niet pakt, krijg je misschien een heel andere wedstrijd. Wouter Bruines speelde sterk op het middenveld en kopte de voorzet van Jesse Verbeek fraai in. Willem Tervoort viel heel goed in. Maar Lars Beukers is mijn ‘Man of the Match’.’’ Volgende week speelt FC Castricum thuis voor de beker tegen DZS. Spektakel verzekerd.

Op de foto:
Keeper Lars Beukers in actie. (Foto: Sandy Klaver)