Laatste hand aan kunstwerken examenexpositie bij Sopit

Galerie Sopit is naast het podium voor grafische kunst óók de plek voor aanstormend beeldend talent in Castricum. Voor de zesde maal vindt de expositie van het examenwerk van leerlingen van Havo 5 en vwo 6 handvaardigheid plaats waaraan zij momenteel de laatste hand leggen. Vanaf januari hebben zij zich in het zweet gewerkt aan een artistiek 3D-kunstwerk naar één van de zeven thema’s waaruit mocht worden gekozen.

De onderwerpen ‘Wereldontvanger’ en ‘Feest van het begin’ bleken de populairste keuzes en ook ‘Lichtend voorbeeld’ werd vaak als uitgangspunt genomen. Het gedicht ‘Werkelijkheid’ van de blog ‘Tussentaalenbeeld’ van Bert Schierbeek uit 2016 is ook door verschillende leerlingen uitgewerkt. De dialoog uit de film The Matrix uit 1999 werkte bij velen vooral op de lachspieren, en de foto-opdracht werd in eerste instantie enthousiast ontvangen, maar uiteindelijk door niemand gekozen als uitgangspunt voor het eindwerkstuk.

Ook de leerlingen die volgend jaar examen doen in het nieuwe vak Art&Design van docenten Marieke de Vree en Silvia Winder laten hun interpretatie van één van de examenthema’s zien. Iedereen is welkom om de expositie te komen bezichtigen: de feestelijke opening door kunstpaus Douwe de Jong is op vrijdag 12 mei om 17.00 uur. Daarna is de tentoonstelling nog te bezoeken op zondag 14 mei tussen 13.00 en 17.00 uur waarbij een aantal leerlingen aanwezig is evenals de vakdocenten. Grafisch Atelier en Galerie Sopit bevindt zich aan de Anna Paulownastraat 22 in Castricum.