LAAN vliegt de Laan uit

Castricum – Kantoorboekhandel Laan is gesloten, ook het postkantoor, maar heeft het druk met webbestellingen die nu allemaal bezorgd moeten worden. Hans Laan vertelt: ,,Omdat PostNL de gelegenheid bood om met het postkantoor dicht te gaan en Vivant onze posthandelingen wilde overnemen, hebben we besloten hier gebruik van te maken. Nu kunnen we ons volledig richten op de webwinkel en we bezorgen de bestellingen uiteraard graag.”

Laan laat de meeste bestellingen in Castricum zelf bezorgen door Yanne Dorenbos, vijfvoudig Nederlands fietskampioen op de baan en Europees kampioen puntenkoers 2018 onder 19 jaar en door Annabel Zwagemaker, aankomend Neerlandica die ook graag fietst. Er wordt daarnaast door heel het Nederlandse taalgebied door de leveranciers bezorgd en dat al gratis vanaf 15 euro. ,,Het is hartverwarmend”, vervolgt Rachel de Wit. ,,Alle andere artikelen, zoals tijdschriften of losse vellen papier, kunnen we ook bezorgen. Als je iets niet kunt vinden, kan men gewoon een e-mail sturen met een omschrijving, dan mailen we een bestellink terug waarmee men het kan betalen, zodat we het zo kunnen afgeven. En bellen mag natuurlijk ook.”

,,Begin januari stappen we over op een nieuw voorraadbeheersyteem en begin februari komt er een geheel nieuwe webwinkel”, besluit Hans Laan. ,,Hiermee worden hopelijk alle problemen van nu opgelost, want het krijgt een betere zoekfunctie en het wordt real time waardoor zowel onze winkelvoorraad als de voorraad op het centrale magazijn meteen kloppend zijn.”