Kustbus brengt je ook dit jaar gratis naar het strand

Castricum – Het was bepaald geen strandweer afgelopen zaterdag. Desondanks stond de Kustbus stipt om 10.18 uur bij het NS-station om de eerste passagiers van dit seizoen te vervoeren. Twee jaar geleden liet de gemeente deze gratis pendeldienst naar het strand voor het eerst rijden. Het betreft een samenwerkingsverband met lokale ondernemers, bedoeld om zo veel mogelijk mensen met het openbaar vervoer naar het strand te laten komen.

Net als vorig jaar rijdt de Kustbus tussen 10.00 en 21.00 uur elk halfuur heen en weer tussen het NS-station en het strand, met tussenstops bij woonzorgcentrum De Santmark en Camping Bakkum. De ritten worden dit jaar uitgevoerd door een ander bedrijf, namelijk Koninklijke Jan de Wit uit Haarlem. Omdat dit bedrijf ook ritten verzorgt voor het GVB in Amsterdam, moeten reizigers in Castricum er niet vreemd van opkijken als er ook een GVB-logo op de Kustbus prijkt. Dat komt omdat de vervoerde dezelfde bussen inzet voor meerdere projecten.

Wethouder Roel Beems is namens de gemeente Castricum betrokken bij het regionale overleg tussen kustgemeenten over het toerisme in deze regio. Hij meldt dat inmiddels wordt bekeken of men de aanbesteding en promotie van de Kustbus gezamenlijk kan gaan uitvoeren. Ook onderzoekt men in hoeverre het te realiseren is om de bus ook in andere schoolvakanties, zoals de meivakantie, te laten rijden.

Op de foto:
Wethouder Roel Beems trotseerde zaterdag een flinke regenbui: ,,Het weer kan nu alleen nog maar beter worden!’’ (Foto: Bos Media Services)