‘Kunst in Hout’ in de Tuin van Kapitein Rommel

Castricum – ‘Kunst in Hout’ en demonstraties van Anja Jonker, Jos Apeldoorn Guus Wattel, Cor Berkhout en deelnemers van Perspectief. Land-Art van IMIX met Mireille Schermer en Marion Albers. Binnen een expositie met schilderijen van Marije Samuels. Installaties, beelden, objecten van sprokkelen drijfhout en mixed media. Dit is een greep van de expositie van veelzijdige kunst die in de Tuin van Kapitein Rommel te zien is van 4 tot en met 10 juni.

De Tuin is speciaal geopend tijdens de Kunstfietsroute (4 en 5 juni). In dit kader is er een extra bijzondere fietstentoonstelling met ligfietsen, wilgentenenfiets en een Hakbak-fiets. De Tuin opent op 4 en 5 juni van 11.00 tot 17.00 uur met op zaterdag muziek van Kleinkoor Castricum en zondag de muziek van Duynvolck. Van 6 tot en met 10 juni zijn de openingstijden van 09.30 tot 16.30 uur. De entree is vrij. De Tuin van Kaptein Rommel is een groene oase in het oude dorpshart schuin tegenover station Castricum. Bij de expositie ‘Kunst in Hout’ zijn nieuwe beeldhouwwerken te zien van Jos Apeldoorn, Anja Jonker, Guus Wattel, Cor Berkhout, Maarten de Vos en diverse beeldhouwers van Perspectief.

Schaafbank

Anja Jonker (foto) brengt een schaafbank mee waarop zij met handwerk demonstreert hoe je eenvoudige meubels uit vers hout maakt. Dora van Wijngaarden demonstreert de kunst van het houtsnijden in vers hout. Bijzondere houten ligfietsen van Nico van Baar, een fiets van wilgentenen van Anja Joker en de houten fiets van Jan Gunneweg staan er in het weekend in het kader van vijfentwintig jaar Kunstfietsroute. Nomadisch kunstenaarscollectief IMIX is aanwezig met Mireille Schermer en Marion Albers. Zij laten hun liefde vóór en verbinding mét de natuur zien in beelden, installaties en schilderijen. Marije Samuels exposeert binnen met schilderijen van gekleurde was op paneel. Kortom een niet te missen en veelzijdige expositie met veel demonstraties en contact met de kunstenaars. (Foto: aangeleverd)