Koude maar gezellige Watersportdag

Het duurde zondag 23 april even voor de Watersportdag bij Watersportcentrum Uitgeest op gang kwam. Dat was waarschijnlijk te danken aan de frisse wind en de zon die er maar niet door wilde komen. Gelukkig piepte die later wel door het wolkendek en werd het gaandeweg steeds drukker. Er waren genoeg kraampjes met warme etenswaar en een Djembégroep trommelde met  passie waardoor je vanzelf begon te bewegen en de Afrikaanse warmte voelbaar werd.

De Watersportdag trok niet alleen regionale bezoekers. Evanca uit Winsum (Groningen) kampeert op de nabijgelegen camping en liep hier met haar ouders en broer. Onder de indruk van het verhaal van een piraat liet zij zich fotograferen in een echt piratenpak. “Kom ik eindelijk ook eens in de krant” verzuchtte zij om vervolgens te melden dat in plaats van piraat, zij het vak van kapster ambieert.

Bij een andere kraam bleek dat wij in Uitgeest onze eigen Max Verstappen hebben in de persoon van Benck van Velzen. Deze vrolijke jongeman is groot fan van Max en treedt zo zoetjesaan in zijn wielsporen. Bij zijn kraam vertelde hij met trots dat op Koningsdag het karten in Uitgeest in ere wordt hersteld en wel vanaf 11.00 uur in een loods aan Lagedijk 7. (Monique Teeling, foto: Ger Bus)