‘Koe tot de Nacht’ in Stedelijk Museum Alkmaar

Stedelijk Museum Alkmaar tovert op vrijdag 7 september Kunst tot de Nacht om tot ‘Koe tot de Nacht’. Tijdens de jaarlijkse opening van het culturele seizoen wordt in het museum de koe gekoesterd met de tentoonstelling ‘De koe, het grazen voorbij’, met foto’s van fotograaf Hans van der Meer. Op deze avond zullen er veel activiteiten rondom de koe plaatsvinden en is het gehele museum vanaf 20.00 uur gratis te bezoeken.

Het belooft een spetterende avond te worden met ‘loeigoeie’ activiteiten. De hele avond kan er genoten worden van livemuziek van Ierse Folk en Feestband Kavel 57, de kunsten en het ijs van de stoere ijscomannen van Looping Good, verschillende hapjes en (melk-)drankjes in het Museumcafé of de verschillende activiteiten die in het museum te doen zijn. Ga op speeddate met een van de boeren, loop mee met de koe-talk van fotograaf Hans van der Meer, maak een echte koeienfoto in de photobooth of geef je mening in de KoeKast.

Ook De Nachtvlinder strijkt deze avond neer in Stedelijk Museum Alkmaar en verzorgt van 20.00 tot 21.30 uur de activiteit ‘koe-sjoelen’. Geïnspireerd op de dadaïstische dichtkunst en het Oudhollandse spel, sjoelen, wordt er onder leiding van De Nachtvlinder koeien-poëzie gemaakt.

‘Koe tot de Nacht’ in Stedelijk Museum Alkmaar vindt plaats op vrijdag 7 september van 20.00 tot 24.00 uur. Het hele museum is gratis te bezoeken. Benieuwd naar ‘Koe tot de Nacht’? Kijk voor meer informatie op de website https://stedelijkmuseumalkmaar.nl/plan-uw-bezoek/activiteiten/koe-tot-de-nacht

Looping Good (foto Roel Backaert)