Kloprogge verlengt contract bij FC Castricum

Castricum – Lucas Kloprogge heeft zijn contract bij FC Castricum verlengd. Kloprogge, hoofd jeugdopleiding, is zeer te spreken over het klimaat bij de derdeklasser waarin prestatie en plezier het fundament vormen. ,,Het is mijn doel om met de meeste lichtingen in de hoofdklasse te spelen. En het is mijn droom om binnen een paar jaar regionaal te voetballen. Daarom heb ik mijn contract met anderhalf jaar verlengd.’’

Binnen zijn trainersstaf trof Kloprogge dezelfde passie aan die hem markeert. ,,We zitten op dezelfde golflengte en dat werkt soepel. Daarom is het zo goed als zeker dat mijn trainers ook doorgaan. De eerste gesprekken zijn veelbelovend. Binnenkort komen wij daarmee naar buiten.’’ Om de kwaliteit van de jeugdopleiding te verhogen, is het jeugdbeleid op een aantal punten gewijzigd. Met als resultaat een scherpe selectie waarin iedereen zich thuis voelt. Kloprogge: ,,Door scherp te selecteren, speelt iedereen op het juiste niveau. Dat werkt uitdagend en succesvol en daar wil ik zelf graag aan meewerken.’’

Waarom werd hij destijds hoofdtrainer bij FC Castricum? ,,Als trainer ben ik hier zo’n 25 jaar geleden binnengekomen als jonge jonge met voorliefde voor voetbal. Dit heb ik vervolgens 16 jaar geleden omgezet naar training geven aan de allerkleinste jeugd. Als hoofdjeugdopleiding wil ik alle spelers binnen onze opleiding dezelfde uitdaging en plezier laten ervaren die ik zelf ook altijd heb gehad.’’ (Foto: aangeleverd)