Kinderzwerfboekdag

Op woensdag 3 oktober is het Nationaal Kinderzwerfboek dag, ook gaat de Kinderboekenweek van start. Het algemeen kinderzwerfboek station dat bij Speelotheek Castricum staat bestaat 1 jaar. Dus een reden voor Speelotheek Castricum om er een gezellige middag van te maken.

Namelijk met een speciale spreekster; Aleid Bos komt voorlezen, met boeken over het thema van dit jaar “vriendschap”. Aleid Bos leest graag voor. Aan jong en oud en iedereen daartussenin. ‘Voorlezen is als muziek maken; intonatie, ritme, spanning. Het doet er allemaal toe.’ In haar werkende leven is ze zelfstandig tekstschrijver en redacteur van overheidsinformatie.

Het voorlezen is van 14.30 uur tot 16.00 uur, als ook de speelotheek geopend is. Lezen is belangrijk en spelen is dat ook voor kinderen. Daarom heeft Speelotheek Castricum een openbaar kinderzwerfboek station waar een gevulde boekenkast staat. Er is altijd een leuk boek te vinden. Zoals onder andere het speciale prentenboek “de eilandenruzie” die zij van boekhandel Laan uit Castricum gedoneerd krijgen op woensdag 3 oktober. Lekker lezen, en weer een ander leuk boek kiezen. Speelotheek Castricum is gevestigd in Nieuw Geesterhage, vlakbij het consultatiebureau en Welzijn Castricum. Meer informatie i te vinden op www.sotcastricum.nl