Kinderen Juliana van Stolberg bij de laatste vijf bij Bright Ideas Challenge

De kinderen uit groep 7 van de Juliana van Stolbergschool in Castricum hebben meegedaan met de ‘Bright Ideas Challenge’ van Shell. De Bright Ideas Challenge is een wedstrijd georganiseerd vanuit Shell om de kinderen van de groepen 7 en 8 in Nederland bewust te maken over de aarde en hoe we hier met zijn allen mee om kunnen gaan. Zo is er geleerd dat niet iedereen schoon drinkwater heeft, dat er langzamerhand een voedseltekort komt en dat niet iedereen schone en betaalbare energie heeft. De kinderen werden uitgedaagd een idee te bedenken voor de uitdagingen die onze wereld kent. De kinderen van de JVS werden in groepen verdeeld en gingen ieder aan de slag met een van deze domeinen (water, voedsel en energie). Er was maar één regel en dat was dat alles mogelijk was.
In totaal werden er 34.000 ideeën ingestuurd. Van deze 34.000 inzendingen is het idee van ‘De Schimmelverwijderaar’ door de jury gekozen als een van de 5 beste ideeën van Nederland in de categorie voedsel! ‘De Schimmelverwijderaar’ is bedacht door Robert, Aniya, Khatera, Cato en Mike van de Juliana van Stolbergschool. Het verwijdert met behulp van lasers, schimmel van eten, waardoor de bevolking 25% minder eten verspilt.
Op donderdag 23 mei is groep 7 uitgenodigd op het circuit van Berghem voor de Shell eco-marathon. Daar zullen Robert, Aniya, Khatera, Cato en Mike te horen krijgen of dit idee daadwerkelijk het beste idee van alle inzendingen is in de categorie voedsel. Daarnaast krijgt de hele groep een workshop, een rondleiding door de paddocks en mogen ze het idee dat is uitgewerkt in virtual reality bekijken.

Foto v.l.n.r. Aniya, Khatera, Robert, Cato en Mike (foto: aangeleverd)