KidsVakantieCocktail sportiever dan ooit!

De zomervakantie komt er aan, en ook de KidsVakantieCocktail gaat weer van start. Ook dit jaar is het Natalie van der Kolk en Anne-Marie Sjardin gelukt om samen met 16 organisaties weer 50 sportieve, creatieve en vrijblijvende activiteiten, voor kinderen vanaf 4 tot 12 jaar, te organiseren voor de KidsVakantieCocktail (KVC) in Castricum, Akersloot en Limmen.

,,Altijd leuk als er nieuwe organisaties bij komen, dit jaar zijn er 4 nieuwe organisaties die mee doen”, vertelt Anne-Marie enthousiast. ,,We hebben hulp gekregen van Joyce van Tunen, buurtsportcoach Castricum van Team Sportservice Kennemerland. Dit jaar heeft Joyce een aantal van haar contacten benaderd om mee te doen, daardoor doet o.a. Crossfit Castricum mee. Dit jaar hebben we meer sportieve activiteiten dan voorgaande jaren, zoals Rugby RC. Dit is de eerste keer dat zij meedoen met de KVC.’’

,,Ook surfschool Castricum doet mee’’, zegt Natalie. ,,We hopen dat ouders net zo enthousiast worden als wij, want we hebben een boordevol programma weten te verzamelen voor de kinderen.’’ Nieuw is ook een samenwerking tussen zwembad De Witte Brug en de Stichting Steun de Reddingsbrigade. Ook KPBiking uit Akersloot, die al jaren mee doet met de KVC, doet dit jaar weer mee net als Berg en Bal met boogschieten en klimmen.”

Nog meer activiteiten

Ook super leuk is dat dit jaar een muzikale activiteit in de KVC zit, door de deelname van muziekvereniging Emergo, een ochtendvullend programma met als afronding voor de ouders een voorstelling van hun kinderen. Op vrijdag 19 juli vindt de speelgoedmarkt van Speel-o-theek Castricum plaats op het Bakkerspleintje samen met De Creatieve Wieven wordt het een gezellige ochtend met het kopen en verkopen van speelgoed.

,,Het is eigenlijk te veel om op te noemen. Alles is leuk! Eigenlijk zouden we het liefst zelf ook mee willen doen”, roepen Natalie en Anne-Marie lachend.

Aanmelden

Anne-Marie: ,,Ook dit jaar hebben we op de flyer gezet dat je je van tevoren moet aanmelden bij de activiteiten om teleurstelling te voorkomen. Want bij sommige activiteiten is het snel vol dus echt handig om je aan te melden bij de organisatie. We zijn samen weer langs alle basisscholen in de Castricum, Akersloot en Limmen geweest om de flyer langs te brengen.’’

Irene Zijstra van de Stichting Welzijn Castricum wil graag toevoegen dat kinderen van ouders met een minimuminkomen zonder kosten kunnen meedoen aan de KidsVakantieCocktail: maximaal vier activiteiten per kind. Ouders en kinderen kunnen hiervoor contact opnemen met Welzijn Castricum, Geesterhage, Geesterduinweg 5 in Castricum. (foto: Nico Lute)