Kennemer Loopgroep start beginnersgroep

Regio – Op zondag 3 april start de Kennemer Loopgroep een nieuwe beginnersgroep. Wil je graag beginnen met hardlopen of ben je hersteld van een blessure en wil je het hardlopen weer oppakken? Kom dan meelopen!

De Kennemer Loopgroep is een recreatieve hardloopvereniging die bestaat sinds 1986. De loopgroep heeft 160 leden die zijn onderverdeeld in vier groepen van verschillende niveaus. De groepen worden begeleid door gediplomeerde trainers en trainsters. Bij de Kennemer Loopgroep train je twee keer in de week en de trainingen zijn zeer afwisselend. In het duingebied van Heemskerk krijg je de mooiste plekken in de omgeving te zien.

Dit voorjaar biedt de Kennemer Loopgroep een speciaal programma aan voor de beginnende loper. Samen met andere beginnende lopers bouw je onder goede begeleiding jouw loopvermogen op. Dit gebeurt op een verantwoorde, rustige manier. Twee enthousiaste trainers brengen je in ongeveer drie maanden naar een niveau waarop je zonder problemen vijf kilometer kunt uitlopen. Na deze periode bekijk je samen met hen naar welke groep binnen de Kennemer Loopgroep je het beste kunt doorstromen.

De groep traint op zondagochtend van 08.30 tot 09.45 uur en op woensdagavond van 19.00 tot 20.15 uur vanaf parkeerplaats Geversduin op de grens van Heemskerk en Castricum. Via ledenadministratie@kennemerloopgroep.nl kunnen belangstellenden zich aanmelden voor deelname. Op www.kennemerloopgroep.nl is nadere informatie te vinden. (Foto: aangeleverd)