Kennemer Classic van start voor het goede doel

De Uitgeester fietstocht Kennemer Classic gaat op zondag 2 juni voor het tweede jaar van start vanaf het  historische Fort aan den Ham. De cultuurhistorische routes van 65, 100 en 125 km zijn uitgezet door gebieden met een rijk verleden zoals oude zeebodems en Unesco Erfgoed.

Fietsen voor Torre

Van het inschrijfgeld van elke deelnemer aan de Kennemer Classic komt twee euro ten goede aan het goede doel dat aan de fietstocht is verbonden, namelijk de Stichting Forza4Torre. De stichting is vernoemd naar het kindje Torre Bekkers, dat aan een ernstige vorm van energiestofwisselingsziekte lijdt. Een ziekte waar tot op de dag van vandaag geen medicijn voor bestaat. Meer informatie over dit goede doel is te vinden op forza4torre.nl.

‘Sport en cultuur verbinden’
De organisatie Fortza Velo is een kersverse stichting met een tweeledig doel: al sportend aandacht schenken aan cultureel erfgoed en financiële steun bieden aan goede doelen. Dit jaar is het goede doel St. Forza4Torre te Uitgeest dat onderzoek doet naar medicijnen voor stofwisselingsziekten.

Iedereen kan meedoen aan de Kennemer Classic op zondag 2 juni 2019 maar dient zich wel te registreren. Online inschrijven via www.kennemerclassic.nl levert korting op. Handmatig inschrijven ‘s morgens voor aanvang van de fietstocht is tegen een kleine meerprijs ook nog mogelijk. Het inschrijfgeld varieert van zes tot tien euro, afhankelijk van de afstand en eventueel lidmaatschap. Voor kinderen tot zestien jaar is deelname gratis.

Deelnemers ontvangen een uitgebreide routeoverzichtskaart maar ook is het mogelijk de routes via pijlen of GPS te volgen. Starten kan in Uitgeest op het fort aan den Ham aan de Busch en Dam 13 tussen acht en elf uur, afhankelijk van de gekozen afstand. Op het fort is koffie en koek verkrijgbaar en vertrekkende fietsers krijgen mondvoorraad mee. Onderweg is een stempelpost voor alle afstanden ingericht in Avenhorn alsook een verzorgingspost onderweg. Bij pech kan het noodnummer worden gebeld. Meer informatie en inschrijven op www.kennemerclassic.nl. (Foto: Frits van Eck)