Keep it Clean Day

‘Keep it Clean Day’ bij de Kennemer Duincampings

Castricum – Zaterdag 21 september staan Camping Geversduin en Camping Bakkum geheel in het teken van de nationale ‘Keep it Clean Day’. Dit landelijke initiatief, dat officieel op vrijdag 20 september plaatsvindt, daagt alle Nederlanders uit om een dag lang al het zwerfafval op te ruimen dat ze tegenkomen. Beide campings bevinden zich in één van de mooiste natuurgebieden van Nederland en hebben dan ook veel liefde en aandacht voor de natuur. Er worden deze dag diverse acties ingezet door het personeel en ook gasten en bezoekers worden uitgedaagd een bijdrage te leveren.

Camping Geversduin
‘Ullie’ begint om 10.00 uur met het voorlezen van een verhaal, dat helemaal past binnen het thema. De kinderen gaan vervolgens om 10.30 uur samen met het recreatieteam kartonnen afvalbakken schilderen en versieren. Ondertussen wordt er door personeel en gasten afval geprikt en verzameld. Vanaf 14.00 uur wordt met dit afval een recyclekunstwerk gebouwd. Deze dag wordt om 19.00 uur afgesloten met de ‘afvalrace’.

Camping Bakkum
Om 10.30 uur gaat het recreatieteam aan de slag met de kinderen om met afval iets moois te knutselen. Recreatieteam en kinderen maken ook het speelveld schoon. Aan het eind van de middag, om 16.30 uur, leest ‘Eeki’ de kleinste kinderen een verhaal voor over het milieu. De hele dag worden er bij de receptie speciale vuilniszakken uitgedeeld aan gasten en bezoekers, om zo met elkaar het terrein helemaal afvalvrij te maken.

Foto: aangeleverd