Kasper van Kooten zaterdag 23 november in Theater Koningsduyn

‘Ongedwongen vermaak, met een vleugje levenslessen’

Castricum – De Castricumse Sophie Wellen (26 jaar), zat op het Jac. P. Thijsse College en werkt nu in Den Haag. Ze ging alvast een kijkje nemen bij de voorstelling Speeltijd van Kasper van Kooten die op 23 november speelt in Theater Koningsduyn. Sophie: „In Speeltijd raast Kasper met gezonde zelfspot door zijn leven.”

Waarover gaat Speeltijd volgens jou?

„Kasper van Kooten vertelt in deze voorstelling over zijn missers en zijn geluk. Over wat vind je belangrijk in het leven, hoe ga je met je familie en vrienden om? Hij zet het leven op een hele luchtige en grappige manier in perspectief. Hoewel bij sommige onderwerpen ikzelf als twintiger nog niet zo stil sta, vond ik heel veel dilemma’s en frustraties heel herkenbaar. Hij maakte me aan het lachen, maar raakte me ook.”

Wat vond je van deze stand-up comedy?

„Ik vond hem erg gevat. Hij maakte goed contact met het publiek. Hij wisselde serieuzere onderwerpen af met hilarische grappen over BN’ers op Instagram. Ook droeg hij korte stukjes poëzie voor, dit hield het tempo in de show. Het was steeds een mooi opstapje naar een nieuw thema”.

Een aanrader, wat jou betreft?

„Zeker weten! In anderhalf uur Speeltijd, speelt hij met je gedachten en lachspieren. Het is enerzijds ongedwongen vermaak maar wel met een diepere gedachte erachter. Een vleugje levenslessen…’’

Zaterdag 23 november, Theater Koningsduyn | Geesterhage Castricum, kaarten: www.geesterhage.nl

(Foto: Anne van Zantwijk)