Kapotte spullen? Duurzaam advies? Kom naar het Repair Café!

Castricum – Zaterdag 9 juli is er weer een Repair Café in de bibliotheek aan de Geesterduinweg 1. Je kunt hier samen met de vrijwilligers kleine elektrische en huishoudelijke apparaten repareren. Is je kapotte strijkbout nog te maken? En hoe zorg je ervoor dat je waterkoker het weer gaat doen? Je kunt komen met apparaten die maximaal het formaat hebben van een stofzuiger. Kom je inderdaad met een stofzuiger? Stofzuigers worden alleen gerepareerd als er een lege zak in zit.

Ook kun je komen voor eenvoudige reparaties aan computers en elektronica of elektronisch speelgoed. Verder is er advies bij textielreparatie, waaronder ook advies bij haak- of breiwerk. Je kijkt mee met de reparatie en helpt of denkt mee waar dat kan. Naast gerepareerde spullen brengt een Repair Café ook veel gezelligheid. Je kunt koffie en thee drinken en ideeën uitwisselen met andere bezoekers. Er is geen advies bij fietsreparaties.

Energiecoach

Er is een energiecoach van CALorie aanwezig om energie-advies te geven. CALorie draait helemaal op vrijwilligers. De energiecoach heeft kennis en ervaring om mensen vooruit te helpen bij het verduurzamen van hun woning. Bijvoorbeeld energie besparen, isoleren van je woning, het aanschaffen van een warmtepomp, meedoen met de elektrische deelauto en andere aspecten van de energietransitie. Ook hebben ze een folder met 24 tips die je kunnen helpen om energie te besparen.

Transitie Castricum en de Groene Bak

Het Repair Café wordt eens per twee maanden georganiseerd. Transitie Castricum is een netwerk van Castricummers die met simpele oplossingen hun leven meer duurzaam, sociaal en lokaal maken. De Groene Bak is een groep jonge mensen die wil inspireren om duurzamer te leven. CALorie is de energiecoöperatie in Castricum. Bibliotheek Kennemerwaard, vestiging Castricum, zet zich in voor duurzaamheid. Het Repair Café is geopend van 12.30 tot 15.30 uur. Wanneer het druk is, kan men mogelijk aan het eind van het Repair Café niet meer iedereen helpen. Wil je zeker zijn van reparatie, kom dan bijtijds.

De entree is gratis maar giften zijn welkom. Je betaalt alleen voor eventuele materialen. Repareren en laten repareren is uiteraard op eigen risico. (Foto: Pixabay)