Jubileumtoernooi Louis Roeken biljartcompetitie

In verband met het 25-jarig bestaan van de Louis Roekens biljartcompetitie is op vrijdag 24 oktober in de Soos op de Middelweg 5 een jubileumtoernooi gehouden. Louis Roekens richtte deze competitie op in 1989 met zes verenigingen en inmiddels is dit aantal uitgegroeid tot elf verenigingen. Vijf jaar na de oprichting is Louis helaas overleden maar de competitie die zijn naam draagt gaat voort. Tweeëndertig spelers kwamen via lokale voorronden in aanmerking om deel te nemen aan dit speciale toernooi.

De spelers waren van de volgende verenigingen: A3 en Forbo uit Assendelft, De Palmboom en BVK uit Krommenie, Rinus Hille Centrum en Amandelbloesem Wormerveer, BWZ en Bejaardencentrum Guisveld uit Zaandijk, Saenden uit Zaandam, en natuurlijk De Soos Uitgeest. Om half tien startten de eerste partijen. Verrassend was het verschijnen van mevrouw Joke Roekens (85) geflankeerd door haar dochters Janette en Yvonne, zij genoten zichtbaar van de gepresenteerde grapjes en het biljartspel (zie foto). Om circa 12.00 uur kregen de spelers wel wat trek en konden ze terecht bij een perfect geregelde lunch verzorgd door een aantal biljartliefhebbende dames!

Na de voorrondes bereikten de volgende spelers de halve finales: Cees Boon (Hille) tegen Cor Haan (De Palmboom) en Peter Dekker (Guisved) tegen Jaap Vredenburg (BVK). De spelers in de halve finale om de derde prijs waren de heer Veldhuijs (Uitgeest) tegen Jan Otten (A3) en Henk van Vlierden (Saenden) tegen Frits de Wit (De Palmboom). Hier brandde de strijd echt los, grote series en hele mooie caramboles.

De finalepartij om de eerste en tweede prijs werd uiteindelijk gewonnen door Jaap Vredenburg, tweede werd Cees Boon en de derde prijs was voor Frits de Wit. Een uitstekend georganiseerd en gezellig toernooi met een gezonde dosis rivaliteit, hartelijk dank aan de jubileumcommissie voor het vele voorwerk en aan onze sponsors die het mogelijk maakte om dit toernooi te organiseren. (Co Filmer)