Jubileumconcert Bernard van den Boogaard en Anke Buringa

Heiloo – Nostalgisch en Nieuw, het jubileumconcert van Bernard van den Boogaard en Anke Buringa is driedubbel feest, want het musicerende duo bestaat vijf jaar, Bernard viert zijn zeventigste verjaardag en hij is bovendien zestig jaar actief als pianist en componist.

Stichting Vrienden Cultuurkoepel Heiloo nodigt iedereen graag uit voor deze hartverwarmende, muzikale, nostalgische en romantische avond. Het concert wordt gegeven door Anke Buringa (Heiloo) op dwarsfluit en Bernard van den Boogaard (Castricum) op piano. Deze avond vertolken zij één van zijn jongste werken voor fluit en piano, de Sonate uit 2020. Bernard heeft het stuk midden in de coronatijd geschreven. De sonate bestaat uit drie delen: I Stress, II Overpeinzing en III Euforie. Daarnaast speelt hij zijn Phoenix-variaties uit 1987 en Divergences uit 2017. Anke en Bernard beginnen hun concert met Six Épigraphes Antiques (1914) van Claude Debussy. Een prachtig programma. Het concert duurt ongeveer anderhalf uur. In de pauze biedt de Stichting Vrienden Cultuurkoepel u graag een drankje aan.

Bernard van den Boogaard

Bernard van den Boogaard is een gerenommeerd concertpianist en componist. Op 13-jarige leeftijd nam hij compositielessen bij Peter Schat, waarna hij op het Amsterdams Sweelinck-Conservatorium bij Ton de Leeuw studeerde en in 1975 aldaar de ‘Nederlandse Staatsprijs voor Compositie’ behaalde. Na het conservatorium volgde Bernard meestercursussen bij Ton Hartsuiker, Theo Bruins en langere tijd bij Jan Wijn. Als pianist nam Bernard werken op voor radio van Griffes, Scriabin en Rachmaninov. Hij concerteerde als solist onder meer in zijn eigen vier pianoconcerten, Beethovens eerste pianoconcert, Stravinsky’s concert voor piano en blazers en Hengevelds concertino met Harmonieorkest. Zijn eigen werk omvat composities in alle denkbare combinaties: pianomuziek, liederen, kamermuziek, orkestwerken, koorwerken, filmmuziek, theatermuziek en muziek voor elektronica. Diverse composities werden opgenomen voor radio en televisie. Bijzonder is dat Bernard van den Boogaard ook als goochelaar optreedt. Zijn vingervlugheid zet hij dan op een andere manier in.

Anke Buringa

Anke Buringa is fluitdocente bij Muziek- en Dansschool Heiloo en Toonbeeld te Castricum. Naast haar lespraktijk vormt zij samen met Bernard van den Boogaard een fluit/piano duo. Daarnaast speelt zij in het Aiolos Kwartet. Het Aiolos Kwartet mag zich een van de meest ervaren fluitkwartetten van Nederland noemen, het bestaat al 35 jaar in dezelfde samenstelling en dit resulteert in een hoog niveau van samenspel en muzikaliteit. Het Aiolos Kwartet geeft concerten in binnen- en buitenland, en heeft verschillende radio- en televisieopnames gemaakt. Het concert vindt plaats op 29 april om 20.00 uur. Kaarten à 15 euro zijn verkrijgbaar via www.cultuurkoepelheiloo.nl en bij het VVV-kantoor op Landgoed Willibrordus. (Foto: aangeleverd)