JPTeens on stage klaar om te schitteren

Castricum – Volgende week maandag, dinsdag en woensdag speelt de musicalgroep van het Jac. P. Thijsse College de voorstelling ‘Donna’s dagboek’. Het verhaal gaat over Sophie, die op het punt staat te trouwen met Sky. Haar moeder Donna wordt op het mooie Griekse eiland met haar bruisende verleden geconfronteerd. Ze ontmoet drie voormalige liefdes en mogelijke vaders van Sophie. Sophie, die door haar echte vader weggegeven wil worden, probeert uit te vinden wie van de drie mannen dat is.

Na een zware auditieronde waar maar liefst 75 auditanten op af kwamen, bestaat de groep spelers dit jaar uit 33 jongens en meiden. Het zijn leerlingen van de brugklas tot en met de eindexamenklassen en uit alle niveaus. Sinds oktober repeteert de cast en crew van JPTeens on Stage twee keer per week op spelscènes, meerstemmige zang en spectaculaire dansen. ‘Donna’s dagboek’ is de elfde productie van JPTeens on stage en het belooft net als alle voorgaande edities weer een spektakel te worden.

Zara Taylor (17), Lieke Dane (15), Celine van der Horst (19), Sophie van der Schaaf (17) en Mitchell Raats (17) spelen de hoofdrollen met grote verve. Zara vertelt: ,,Ik speel Donna en dat is een uitdagende rol met veel spel en solozang. Het toffe aan deze rol is dat Donna een rollercoaster aan emoties doormaakt in de voorstelling van anderhalf uur.’’ Lieke voegt toe: ,,Toen ik auditie deed voor JPTeens on Stage hoopte ik heel erg op deze rol. Al jaren ben ik groot fan van deze musical en kon ik alle liedjes al meezingen. Toen ik hoorde dat ik de rol van Sophie mocht spelen sprong ik een gat in de lucht!.’’

Finishing touch

De periode van finishing touch is nu aangebroken. De laatste hand aan scènes, kleding, rekwisieten en decorstukken wordt gelegd. De repetities bestaan nu voornamelijk uit doorlopen, oftewel het hele stuk in volgorde spelen inclusief decor- en kledingwissels. Allemaal bedoeld om er een prachtige voorstelling van te maken. Op 18, 19 en 20 april speelt JPTeens on Stage in totaal acht voorstellingen in de aula van school (De Bloemen 65 in Castricum). Voor de drie avondvoorstellingen (19.45 – 21.15 uur) zijn nog kaarten beschikbaar. Twijfel niet om deze talentvolle groep jongeren te zien schitteren en bestel je kaarten voor 8 euro per stuk door te bellen naar de receptie van school: 0251 652571 (08.30 – 16.00 uur op werkdagen) of kijk op ww.jpthijsse.nl voor meer informatie. Volg ook via Instagram: @jpteensonstage. (Foto’s: aangeleverd)