Jos en Marielle kiezen voor portret Cor Spil

De organisatie van de Castricumse Kunstfietsroute had zich het achterliggende weekend geen mooier weer kunnen wensen. De beide dagen overweldigend aanwezige zonneschijn gaf een extra feestelijk tintje aan de sfeervolle exposities en optredens. Voorzitter Sjoerd Dijkstra van de vereniging voor beeldende vormgeving Perspectief, trapte deze zaterdag af met de opening van hun gevarieerde tentoonstelling van de werken van de leden. Als speciale gasten verwelkomde hij het door hun muzikale optredens bekende Castricumse paar, pianist Jos van Beest en zijn partner zangeres Marielle Koeman. 

Eerder hadden zij model gezeten voor een tiental portretschilders, inmiddels een jaarlijkse traditie. Achteraf bleek dat de uitwerking de kunstenaars de nodige moeite had geleverd. Vooral de weelderige haardos van Marielle naast de ietwat stoute blik van Jos was een uitdaging om levensecht op het doek te krijgen. Als dank voor hun poseren mocht het muzikale duo hun keuze bepalen om één van de werken in eigendom te krijgen. Van Beest: ,,Marielle en ik zaten niet direct op één lijn, maar na een app-contact met onze artistieke dochter Wies, was de definitieve keuze snel gemaakt’’. 

Met overigens veel waardering voor de overige werken werd het duoschilderij van de Castricumse kunstenaar Cor Spil hun eigendom. Met gevoelige penseelstreken die de gezichten van de modellen bijna tot leven brachten, toonde deze schilder, die de amateurstatus zo langzamerhand ruim ontstegen is, zijn talent die zijn uitverkiezing rechtvaardigde. Met een mooie cadeaubon, beschikbaar gesteld door ‘De Snoepwinkel voor Kunstenaars Bakker’, en de nodige felicitaties werd hij beloond. Na de opening was het tijd voor de talrijke aanwezigen om op de fiets te stappen om alle creatieve uitingen langs alle locaties in onze zonovergoten gemeente te bewonderen. (Foto: Annemieke Jurrjens)