Jordy Buskermolen verrassende winnaar Egmond-Pier-Egmond

De 19e editie van Egmond-Pier-Egmond is zaterdag met overmacht gewonnen door Jordy Buskermolen. Na de lus in Castricum pakte hij een ruime voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. In een tijd van 1.05.53 finishte hij meer dan verdiend als eerste op de Boulevard Noord. Bij de dames bevestigde Nederlands én Europees kampioen strandracen Pauliena Rooijakkers weer haar officieuze titel van strandkoningin. Na een spannende strijd met Nina Kessler wist Rooijakkers bij de strandopgang het verschil te maken en pakte de winst in 1.08.33.et was een zware strijd in Egmond.
Met een ijzige wind strak op kop bleef het tot Wijk aan Zee een grote groep van zo’n 100 fietsers. Diverse pogingen om een gat te slaan met het peloton haalden niets uit. Pas vlak voor het keerpunt in Wijk aan Zee ontstond er een uitgestrekt lint van fietsers, waarbij Buskermolen samen met Joris
Blokker de koppositie wist te pakken. Samen reden zij met ruime voorsprong naar Castricum aan Zee, waar Buskermolen het verschil maakte. Timothy Dupont, winnaar van 2016, wist zijn favorietenrol niet waar te maken en finishte als tweede in 1.06.10. Joris Blokker werd derde in 1.06.11.

De dames konden tot aan het keerpunt in Wijk aan Zee mee in het grote peloton heren. Na het keerpunt reed het trio Roxane Knetemann, Nina Kessler en Pauliena Rooijakkers weg, echter moest Knetemann een kilometer later als eerste afhaken. Rooijakkers en Kessler reden vervolgens lange tijd kop over
kop terug naar Egmond aan Zee, waar de wedstrijd bij de strandopgang beslist werd in het voordeel van Rooijakkers. Nina Kessler noteerde voor het tweede jaar op rij een tweede plaats, zij finishte in 1.08.40. Roxane Knetemann, de winnares van 2016, werd derde in 1.10.28.

Voor de 19e editie van AGU Egmond-Pier-Egmond schreven bijna 3.700 renners zich in. De 20e editie van ’s werelds grootste strandrace vindt plaats op zaterdag 13 januari 2018. Inschrijven is mogelijk vanaf begin augustus. Foto: Le Champion.