Jiri de Waal clubkampioen squash

Dit weekend vonden op de squashbanen van Sportcentrum Berg en Bal de jaarlijkse clubkampioenschappen van squashvereniging Reflex plaats. Zo vlak na het competitieseizoen wordt er ieder jaar fanatiek gestreden om de hoogste eer binnen de club. 

En fanatiek ging het eraan toe, want in de halve finale en finale waren en telkens vijf games nodig om tot een beslissing te komen. Bas Monteban was in de ene halve finale net even scherper dan Marcel Pool. Bas wist knap terug te komen na een 2-0 achterstand, hij won uiteindelijk met 3-2. De andere halve finale ging tussen Jiri de Waal en Alexander den Hartog. Ook deze wedstrijd kon alle kanten op gaan, maar Jiri liet met gedegen spel zien dat hij net wat sterker was. De finale ging dus tussen Bas Monteban en Jiri de Waal. Jiri kwam al snel op een 2-0 voorsprong, maar Bas toonde inzet en doorzettingsvermogen en kwam knap terug tot een gamestand van 2-2. In de laatste game ging het gelijk op en Bas kwam met 10-8 zelfs op matchpoint. Vervolgens vocht Jiri zich terug en in een spannende eindstrijd wist Jiri toch nipt te winnen. Hij mag zich weer een heel jaar clubkampioen van squashvereniging Reflex noemen. 

Mensen die kennis willen maken met squash zijn welkom op de racketochtend, elke zondag om 10.00 uur. Kijk op www.squashreflex.nl voor meer informatie. (Foto: aangeleverd)