Jeugdclubkampioenschappen Tennisvereniging Castricum doorslaand succes

Castricum – De clubkampioenschappen van Tennisvereniging Castricum (TVC) voor de jeugd werden dit jaar bij zeer zonnig en warm weer gehouden. Op de buitenbanen van het sportpark Berg en Bal kwamen de deelnemers vorige week in actie. De jeugdwedstrijden werden vanaf 25 augustus gecombineerd met die van de senioren. Zo konden ouders, opa’s en oma’s en verdere familie en vrienden in het weekend getuige zijn van spannende wedstrijden tussen de verschillende jeugdleden.

De deelname van de jeugd aan dit kampioenschap is weleens hoger geweest, met als gevolg dat in de categorie oranje geen wedstrijden zijn gespeeld. In de categorie rood (t/m 8 jaar) zijn de kinderen gelijk geëindigd en kregen Evi Vermeulen, Lela van der Valk, Juliet Hills en Kas Hubert allemaal een beker. Bij groen (10-12 jaar) werd Eva van der Poel ongeslagen eerste en werd Sare Nijland op gamepunten nipt tweede. Bij de jeugd (11-14 jaar) werd Danny Schut ongeslagen eerste en Damien van der Valk tweede, maar ze moesten daar allebei flink hun best voor doen tegen de andere jongens uit deze poule.

In de poule 13-17 jaar was Harold Hollmann overtuigend de beste en werd Jutta Souwer tweede. Wie uiteindelijk jeugdkampioen zou worden bij de jongens werd beslist in een wedstrijd tussen de beide poulewinnaars Danny en Harold. In een bloedstollende wedstrijd bleek Harold de beste te zijn (6-3/7-5). Bij de meisjes werd de finalewedstrijd tussen Dinah Steevens en Jutta gewonnen door de laatste en nam zij de kampioenstitel over van Dinah. De beide kampioenen mochten de wisselbeker mee naar huis nemen.

Jeugdkampioenen Jutta Souwer en Harold Hollmann. (Foto: aangeleverd)